Nu närmar sig årets Rekryteringsmässa den 16 februari i Västerås och Eskilstuna – och vi kan nu meddela att de utställande företagen i år har rapporterat in cirka 4 700 lediga jobb!

En spännande aktivitet som kommer att äga rum på mässan i Västerås är att besökarna kan få kolla in framtidsjobb via VR-teknik. Ett roligt grepp är också att ICA, McDonald’s och IKEA tagit fram filmer där medarbetare berättar om varför de trivs på sitt jobb, i satsningen #jobbjakten och #yrkesjakten, tillsammans med Arbetsförmedlingen i Västerås.

I Västerås erbjuds också möjlighet att lyssna till tre intressanta föreläsningar. Det är dels information om ”Ungdomsjobb i Västerås Stad” av AMA Arbetsmarknad, Arbetsförmedlingen och Vuxenutbildningscentrum. Sedan är det föreningen Jobba i Västerås som pratar under rubriken ”Arbetsmarknadskunskap i digitaliseringens tidsålder” samt Daniel Özer, ICA handlare och entreprenör som föreläser om möjligheter att göra skillnad genom att våga ta tillvara unga talanger och på så sätt bekämpa utanförskap och arbetslöshet.

Mässan äger rum samtidigt, den 16 februari mellan 11 och 16 i Västerås (Aros Congress Center) och Eskilstuna (MunktellArenan).

– Att på mässan få se och uppleva hur personer som inget hellre önskar att få ett jobb, få en första och viktig kontakt med en arbetsgivare, det är det bästa kvittot på att mässan fyller en funktion. Att få se lyckan och hoppet tändas i en persons ögon som går från mässan med en bokad anställningsintervju. Jag har sett det hända gång på gång, år efter år på Rekryteringsmässan. Därför kan den 16:e februari 2017 vara en viktig dag för många, säger Åsa Klintberg som är projektledare för Rekryteringsmässan.

Mässan erbjuder tjänster inom många olika branscher, som t ex vård/omsorg, skola, teknik/IT, handel, restaurang, lager, transport och lokalvård.

I år har Rekryteringsmässan även extra många jobb som kan passa ungdomar, bland annat en hel del sommarjobb.

Även i år äger European Job Days rum på mässan i Eskilstuna, där samlas de arbetsgivare som har utlandsjobb att erbjuda.

– Förra året var den delen av mässan mycket populär – särskilt hos ungdomarna, säger Catarina Haglund som är Euresrådgivare på Arbetsförmedlingen i Eskilstuna.

Eftersom det råder en stor kompetensbrist inom en rad yrkesområden har besökarna också möjlighet att träffa utbildningsanordnare och kika på vilka utbildningar som finns som verkligen kan leda till jobb.

– En stor nyhet är att det i år också går buss från Strängnäs till Eskilstuna samt buss från Enköping till Västerås, vilket gör att besökarantalet i år har möjlighet att bli ännu större än förra året, säger Åsa Klintberg.

Rekryteringsmässan arrangeras i år för femtonde gången och är ett gemensamt projekt mellan Eskilstuna kommun, Västerås Stad och Arbetsförmedlingen där samarbete nu även har inletts med Strängnäs och Enköping.